Creat in data de: 2017-10-10 Distribuie:   

Workshop-ul BIONECA, întâlnirea grupurilor de lucru (WG) și întâlnirea Comitetului de conducere (MC) au avut loc în București, România, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București, în perioada 10-12 Octombrie 2017.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ”Biomateriale și tehnici avansate pentru cardiologie și neurologie regenerativă – BIONECA” (CA 16122), implementat prin Acțiunea COST a Programului Orizont 2020.

BIONECA își propune să devină cel mai eficient instrument de coordonare, armonizare și defragmentare a cercetării în celule stem din Europa și din lume, unificând protocoalele de aplicare a celulelor stem pentru bolile neurologice și cardiovasculare.

Programul evenimentului a inclus: auto-prezentări ale participanților și sesiuni de networking; workshop-uri cu privire la stadiul actual în domeniile: cardiologie regenerativă și neurologie, biomateriale, tehnologii imagistice și modelarea matematică a structurilor de țesut; grupuri de lucru în care cercetătorii de la diferite laboratoare au avut sesiuni de brainstorming și au stabilit colaborări inter-laborator; comitetul de conducere pentru a discutarea acțiunilor prezente și viitoare în cadrul proiectului BIONECA.

La workshop au participat cca. 50 persoane din 33 de țări.

 

Pasionat de Cercetare? Angajăm.

Absolvenți în Chimie, Inginerie și tehnologie chimică, Stiința și Ingineria Materialelor, Fizică, Mecanică și mecatronică