Creat in data de: 2021-12-13 Distribuie:   

SALONUL INTERNAȚIONAL DE INVENȚII ȘI
INOVAȚII ,,TRAIAN VUIA”, Ediția a VII-a

6 – 8 Octombrie 2021, Timișoara, ROMÂNIA


IMNR a participat la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA”, Ediția a VII-a, eveniment care s-a desfășurat exclusiv online, cu 5 lucrări: 1 brevet de inveție și 4 proiecte de cercetare. Echipa IMNR a obținut 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz:

  • MEDALIE DE AUR: Proiect MONAMIX – Noi concepte pentru extracția eficientă a oxizilor de pământuri rare din concentrate de monazită și potențialul lor de utilizare în acoperiri pentru temperaturi ridicate și materiale sinterizate (ctr. 50/2018, Programul ERAMIN H2020)
  • MEDALIE DE AUR: Proiect MORCLEAN – Proprietăți antibacteriene și de self-cleaning îmbunătățite pentru noi mortare aditivate cu nanoparticule (ctr. 504PED/2020, Programul PNCDII-P2)
  • MEDALIE DE AUR: Brevet RO133424 – Tehnologie de obținere a microcapsulelor de ZnO care conțin un material cu schimbare de fază
  • MEDALIE DE ARGINT: Proiect GELINT – Hidrogeluri inteligente cu aplicații în vindecarea rănilor și profilaxia infecțiilor (ctr. 18PTE/2020, Programul PNCDII-P2)
  • MEDALIE DE BRONZ: Proiect AEROCOAT – Sistem EB-PVD modernizat pentru dezvoltarea și atestarea barierelor termice pentru aplicații în aeronautică (ctr. 503PED/2020, Programul PNCDII-P2).

Pasionat de Cercetare? Angajăm.

Absolvenți în Chimie, Inginerie și tehnologie chimică, Stiința și Ingineria Materialelor, Fizică, Mecanică și mecatronică