Se incarca... Va rugam asteptati!

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Metale Neferoase si Rare - IMNR

DEMONSTRAREA CONCEPTULUI TRANSLAȚIONAL AL MICRO-NANOPARTICULELOR SPINTRONICE PENTRU TERAPIA VIBRAȚIONALĂ NON-TERMICĂ A GLIOBLASTOMELOR – NANOVIBER

2017 - 2020
EURONANOMED II ERA-NET
INCDMNR - IMNR partener; Responsabil INCDMNR: Dr. ing. Roxana Mioara PITICESCU
Descarca DEMONSTRAREA CONCEPTULUI TRANSLAȚIONAL AL MICRO-NANOPARTICULELOR SPINTRONICE PENTRU TERAPIA VIBRAȚIONALĂ NON-TERMICĂ A GLIOBLASTOMELOR – NANOVIBER

     

    Scopul proiectului este de a translata de la început o terapie tumorală vibrațională pentru pacienții cu glioblastoma implicând particule spintronice și un vibrator magnetic cu costuri reduse. Pornind de la datele existente pentru implementarea unui program translațional riguros dar și asocierea unor lideri la nivel European în domeniu, se va realiza un consorțiu sinergic capabil să rezolve în paralel și într-un mod predictibil toate testele preclinice, de fabricație, regulile și normele etice prestabilite și obligatorii pentru a realiza translația terapiei propuse.

     Impactul terapeutic al particulelor vibraționale a fost demonstrat in vitro de membrii consorțiului și mai recent au fost realizate primele teste in vivo. Obiectivul actual este de a iniția o abordare translaționala completă, capabilă să fie aplicată la pacienții cu glioblastoma.

     Aceasta este de asemenea o oportunitate de a avansa o metodologie translațională nouă, încercand să întărească inovația mai rapidă și sigură la baza nanotehnologiilor. Abordările nano-toxicologice, integrarea modelelelor animale relevante și a preocupărilor sociale în ceea ce privește utilizarea cercetărilor pe animale mari dar și proiectarea încercărilor de demonstrare a noului concept cognitiv sunt câteva din paradigmele inovative ce vor fi abordate în proiect.