Se incarca... Va rugam asteptati!

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Metale Neferoase si Rare - IMNR

Dotare

         Instalații și echipamente

          INTALATIE DE DEPUNERE CU FASCICOL DE ELECTRONI 

  Torr Int. Inc., SUA, inox, 5 tunuri cu fascicul de electroni (fiecare având o capacitate de încărcare de 300 cmc) cu 5 surse separate de alimentare în curent continuu de înaltă tensiune de 10 KW (10 KV, 1000 mA), controlere de baleiere a fasciculului de electroni pe direcția X-Y, control de grosime a depunerii cu o microbalanță din cristal de cuarț, suprafață maximă de depunere: 350x350 mm2 sau pe diametru de 350 mm. Instalația are posibilitatea de depunere pe plăci 3D rotative sau cilindri de lungime max. de 350 mm; depunere simultană sau multistrat de filme subțiri; încălzire a substraturilor în timpul depunerii; topire și depunere a granulelor din metale și aliaje (W, Ni, Co, Cr, Al, Y), materiale dielectrice (Al2O3, SiO2, ZrO2, etc.) și compuși.

   

         INSTALATIE DE DEPUNERE PRIN EVAPORARE TERMICA 

  TORR THE5-750W, Torr Int. Inc., SUA, inox, 5 sisteme rezistive de evaporare de max. 100 A, controlul grosimii depunerii cu o microbalanță din cristal de cuarț, rotația pieselor în timpul depunerii de până la 20 rpm, depunere pe mai multe piese mici sau una singură de diametrul de 100 mm, depunere de filme subțiri multistrat de până la 5 elemente diferite, depunere de metale (Al, Ni, Cr, Ag, Au), metalo-organice, aliaje și compuși.

   

          AUTOCLAVĂ CU REGIM DE FUNCȚIONARE CONTINUU SI DISCONTINUU 

  AMAR EQUIPMENTS PVT Ltd India, inox, volum 20L, temperatură max. 250°C, presiune max. 30 atm, alimentare continuă și evacuare sub presiune (oxigen, azot, aer), prelevare probe in timpul procesului, program software SCADA 3.0 dedicat controlului parametrilor.

   

          AUTOCLAVĂ PENTRU SINTEZĂ HIDROTERMALĂ

   BERGHOF, Germania, inox, volum 5,5 L, temperatură max. 300°C, presiune max. 150 atm, Controler PID, înregistrarea computerizată a parametrilor, recoltare probe in timpul procesului, răcire controlată.

   

          AUTOCLAVĂ DE ÎNALTĂ PRESIUNE

  HP Systems, Franța, inox, volum 1L, temperatură maximă 180°C, presiune max. 4250 atm., controler PID, compresor FIAC AB100/350MC cu două pistoane și presiune max. 10 atm. Presiunea este obținută într-un sistem hidraulic cu apă, cu o pompă de înaltă presiune RESATO P200-625-1 Italia, acționată pneumatic.

   

          SPRAY – DRYER

  LabPLANT, Marea Britanie, sticlă borosilicat, debit suspensie 4-32 ml/min, temperatură aer 40-250°C, debit aer 5-30 mc/h, presiune aer 1-3,5 atm, controler cu ecran tactil, duze 0,5-2,0 mm, posibilitatea modificării lungimii traseului de uscare, sistem de filtrare pentru particule sub 10 μm.

   

          SPECTROMETRU DE EMISIE OPTICĂ CU PLASMĂ CUPLATĂ INDUCTIV (ICP-OES)

  Agilent 725 Agilent Technology SUA, poate să efectueze un număr ridicat de analize, pe o gamă variată de probe incluzând metale, ceramică, plastic, sticlă, probe geologice și de mediu. Spectrometrul este compact, complet controlat prin calculator; detectorul este de tip CCD, cu tehnologie unică de baleiere a imaginii I-MAP, oferind o acoperire completă a domeniului spectral de la 167-785 nm, pentru analiza a mai mult de 70 elemente chimice; sistem de Ablație Laser LSX-266 pentru prelevare de probe solide cu dimensiunea fasciculului de laser ≥10 µm; energia per puls >9 mJ energia laserului, rata de repetabilitate 1-20 Hz; dispozitiv automat SPS3 de prelevare probe, cu diluare automată; generator de hidruri pentru determinarea nivelurilor de Hg, As, Se, Sb, Te, Bi și Sn la nivel de ng.