Se incarca... Va rugam asteptati!

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Metale Neferoase si Rare - IMNR

Proiecte: Program Nucleu 2016 - 2017

Contractor:Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Metale Neferoase şi Rare - IMNR
Denumire program nucleu: Noi concepte si metode pentru eficientizarea obtinerii si utilizarii resurselor de metale neferoase si substitutia materialelor critice.
Acronim: ECOINTELMAT
Durata programului: 2 ani
Scopul programului: Programul Nucleu ECOINTELMAT își propune sa dezvolte soluții inovatoare in știința si ingineria materialelor pe baza de metale neferoase, pe întregul lanț valoric, in condiții prietenoase mediului si cu impact social favorabil.
Obiectivele programului:
1. Elaborarea unor concepte tehnologice pentru depoluarea mediului, valorificarea resurselor primare pe baza de metale neferoase, recuperarea, reutilizarea si reciclarea metalelor neferoase din resurse secundare;
2. Dezvoltarea unor concepte, tehnologii si materiale noi pentru obtinerea/valorificarea/substitutia metalelor critice;
3. Dezvoltarea unor tehnologii si materiale avansate pentru aplicații in industria high tech si energetica.
4. Utilizarea tehnicilor moderne de analiza si caracterizare in vederea stabilirii unor corelatii complexe proces-material
     Rezultatele tehnice și științifice ale programului se vor materializa pe multiple direcţii inovatoare şi vor conține studii, modele experimentale, metode, tehnologii, produse, în domeniile depoluării mediului, reciclării materialelor utile, obținerii de materiale cu funcționalități multiple și dezvoltării de noi metode de analiză a materialelor.

 

   RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE 2016

   RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE 2017

   RAPORT FINAL DE ACTIVITATE 2016 - 2017