Se incarca... Va rugam asteptati!

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Metale Neferoase si Rare - IMNR

Workshop COST MP 1105 FLARETEX
  • 26-03-2015

     Workshop COST MP 1105 cu titlul "Progrese în sinteza și caracterizarea nanomaterialelor pentru aplicațiile ignifuge", organizat de IMNR in perioada 26 - 27 Martie 2015 la hotelul RIN, Bucuresti.

     Contextul științific al Acțiunii COST MP1105 "Ignifugarea durabilă pentru textile și materiale conexe bazata pe nanoparticule care înlocuiesc substanțele chimice convenționale - FLARETEX" se referă la înlocuirea substantelor igifuge existente cu alternative durabile și ecologice pentru materiale textile și materiale conexe, prin dezvoltarea de noi substante ignifuge cu toxicitate scăzută, fără halogeni, cu impact redus asupra mediului.

     Tari participante: AT, BE, BG, CH, CZ, DE, DK, EL, ES, FI, FR, HR, IL, IT, LT, LV, MK, NL, PL, PT, RO, RS, SE, SI, SK, TR, UK, ZA (tara in afara COST-ului)

     La Workshop au participat specialisti din mediul academic, institute de cercetare si industrie pentru discutarea celor mai noi tendinte si progrese privind sinteza diferitelor tipuri de nanomateriale si metodele de caracterizare ale acestora pentru utilizarea in textile, plastice si compozite ignifuge cu proprietati imbunatatite.

     Topica workshop-ului este legata de materiale ignifuge noi. Nanomaterialele sunt astăzi una dintre tehnologiile cheie cu un impact puternic atât în industriile moderne, cât și în cele tradiționale. Vor fi prezentate și discutate noi clase de nanopulberi cu potențial de utilizare ca agenți ignifugi și metodele utilizate pentru sinteza lor.